Nicolas Fagel

Nicolas Fagel werd geboren op 13 juni 1994 te Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel). Hij begon muziek te spelen toen hij 10 jaar was. Hij studeerde piano, klarinet en saxofoon in
verschillende academieën in Brussel (Schaerbeek, Sint-Joost-Ten-Noode, Evere, Sint-Lambrechts-
Woluwe). Daarna besloot hij om zich toe te leggen op de saxofoon aan het Conservatorium van Gent. Met als
docenten Rik Vaneyghen, Raf Minten en Koen Maas, behaalde hij zijn bachelordiploma. In 2014 nam hij deel aan de Belfius Wedstrijd en behaalde de tweede prijs met 85%.

Tijdens zijn studies, bleef hij zeer actief in de muziekwereld, zowel als muzikant, muziekleerkracht en als dirigent. Hij is leerkracht notenleer, muziekinitiatie, saxofoon, klarinet en piano in verschillende vzw’s zoals
het Jeugd Muziek Atelier van Sterrebeek, de frans-engels-hongaarstalige vzw « ArcFam » en is ook docent aan de KH De Verbroedering en aan de Yamaha Blazersklas in de Gemeentelijke Basisschool Mater Dei in Erps-Kwerps.

Ook als jazzmuzikant en kamermuzikant speelt hij in zijn eigen saxofoonkwartet Catsax, zijn jazz kwartet Money Jungle Quartet en creërde hij pas zijn eigen Big Band Little BB.

Hij heeft ook reeds veel ervaring als dirigent. Hij nam de directie over van de Koninlijke Harmonie
De Ster in Evere in 2016 en de Koninklijke Muziekvereniging Broedermin van Sterrebeekin 2018. Sinds 2019 dirigeert hij Jeugd Verbroedert uit Erps-Kwerps.